Het ZWARTE BOEK gaat over Nederlandse politici die zich schuldig maken aan “schijn van” belangenverstrengeling en machtsmisbruik en wetteloosheid!
Politici zijn “mensen” die als volksvertegenwoordigers door de bevolking “gekozen” zijn om de belangen van de meerderheid van de bevolking te behartigen.
Een taak die menig politicus NIET serieus schijnt te nemen.

Erger nog…
Het heeft er steeds meer de schijn van dat politici de macht hebben gegrepen en de oorspronkelijke rolverdeling hebben omgedraaid.
De macht van een positie in de regering is de dames en heren in de politiek blijkbaar naar het hoofd gestegen en men is van mening dat de bevolking zich onderdanig / slaafs ten opzichte van de politiek moet gedragen.

Mocht iemand zich in het hoofd halen om de politiek te bekritiseren, dan spreekt men al gauw van “burgerlijke ongehoorzaamheid” en stuurt men een groep wetsdienaars op de criticus af om deze in te rekenen.
Cartoonisten die kritische en/of uitdagende cartoons maken worden door “stormtroepen” uit het bed gelicht, meegenomen en opgesloten.
Blogsite- en Websitehouders / exploiteerders worden door justitie gedagvaard omdat er mogelijk reacties geplaatst worden die zogenaamd niet door de beugel kunnen.

Wie bepaald wat wel en niet mag?
Simpel diezelfde politiek die de macht heeft gegrepen!

De bevolking mag steeds minder en moet zich aan steeds meer irritante, onzinnige en overbodige regel- en wetgeving houden die de dictaturen in sneltreinvaart uitvaardigen.
Als men ooit al van een “democratie” kon spreken, kan men steeds vaker constateren dat dit tot een loos woord zonder enige betekenis lijkt te verworden.

DEMOCRATIE:
Het woord dat zoiets betekend als: “Het volk regeert!”
Een woord dat middels het houden van meer referenda meer inhoud gegeven had kunnen worden, maar door de politiek keer op keer wordt gesaboteerd!

EURO:
GEEN referendum bij zoiets belangrijks als de invoering van een nieuwe munteenheid, waarvan gezegd werd dat deze voor iedereen voordelen op zou leveren.
Een munt waarvan al gauw bleek dat de toenmalige minister van financiën “Gerrit Zalm” samen met de banken bleek te hebben bekokstoofd dat deze ingevoerd zou worden met een veel te lage wisselkoers, waardoor de bevolking meteen al werd geconfronteerd met een verlies van eigen financiële middelen.

Ondanks veel ontkenning, bekende Zalm later dat het goed zou zijn geweest voor de economie.
De economie bleek er helemaal geen profijt van te hebben gehad, wel de banken en de overheid die op deze manier een vermogen aan staatsschulden wist te lozen.
Het kwijtspelen van die staatsschulden op deze wijze kwam (zoals altijd voor rekening van de burger (hoe meer spaargeld er omgewisseld moest worden, hoe groter de verliezen).
Tsja, toen ontkende Gerrit Zalm natuurlijk alles weer.

EUROPESE GRONDWET / EUROPEES VERDRAG:
2005 – Het beloofde een verrukkelijk jaar te worden want de bevolking mocht voor de 1e keer in de geschiedenis middels een referendum “zelf” beslissen over de invoering van de Europese Grondwet ala Europees verdrag.
Afijn…
We hadden het kunnen weten.
Het was immers te mooi om waar te kunnen zijn.
Het bleek een typisch voorbeeld te worden van de smerige werkwijze waarop de politiek te werk gaat.
Iedereen kreeg een mager foldertje in z’n brievenbus ter informatie.
Weinig informatie en boordevol met positieve voorstellingen, een rooskleurige toekomst, als je dat vodje papier moest geloven.
Doch toen duidelijk werd dat de Nederlandse bevolking NEE zou stemmen kwam de VVD op de proppen met een holocaust spotje waarin ook de massamoord in Srebrenica opgenomen.
Dit om de bevolking tot een JA te bewegen.
Maar ook diverse andere politici meenden een schepje erbovenop te moeten doen met oorlogsdreiging, slechtere handelsbetrekkingen, en de lampen die uit zouden gaan!
Het was dan ook te verwachten dat ondanks dat een overgrote meerderheid NEE zei, de politiek later alsnog die grondwet / verdrag in inhoudelijk praktisch ongewijzigde vorm opdrong aan haar bevolking.
DEMOCRATIE…
Alleen al van de wijze waarop politici de betekenis van dit woord uit hun verband rukken moet ik kotsen, laat staan de minachtende wijze waarop politici met de bevolking om gaan!!!

Beschikbare Subpagina’s:

VVD’ers in de fout!

Eveline Herfkens (PvdA)

Sjoemelen in de Polder een waslijst van alle steekpenningen, foute declaraties en andere misstappen van onze politici (van 1983 tot 2013), samengesteld door Bart de Koning!

Eén reactie to “Zwartboek Nederlandse politici”

 1. worldthechanges Says:

  Integriteitsschandalen binnen de Nederlandse politiek 1983-2013
  “Gaat er eigenlijk nog wel eens een week voorbij zonder politieke affaires?”
  Bart de Koning VRIJ NEDERLAND!
  Het betreft 216 politieke schandalen, de TOP 5 wordt ingenomen door:
  1e plaats VVD: 47 affaires
  2e plaats CDA: 43 affaires
  3e plaats PvdA: 40 affaires.
  4e plaats PVV: 15 affaires.
  5e plaats Groen-Links: 11 affaires.
  https://www.vn.nl/de-lijst-politieke-affaires-van-1983-tot-2013/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s