Deze pagina is een vervolg op Mijn-Verhaal en het overlijden van mijn vrouw Anja Landegge van Beijnen in de nacht van 31-10-2017 op 01-11-2017 ten gevolge van een epilepsieaanval.

Normaal gesproken ga je niet dood aan een epilepsieaanval, maar eerder aan de randverschijnselen, zoals tijdens het vallen je hoofd stoten tegen een voorwerp, of onder een voertuig terecht komen, of in het water terecht komen, of zoals het bij ons het geval was vermoedelijk gestikt in haar eigen speeksel / tong of het kussen want ze lag immers in bed toe het gebeurde.

De aanvallen lijken het meest op die van Myoclone aanvallen (myoclonieën)
Kortdurende spierschokken/samentrekkingen in armen en/of benen met een erg kortdurende bewustzijnsstoornis (soms niet zichtbaar). Soms is er slechts één schokje, soms is er sprake van een reeks.

Eigen waarneming:

Het lichaam begint te schokken.

OPMERKING: Laat het lichaam gewoon uit schokken, de spanningen die zich in de hersenen hebben opgebouwd moeten zich namelijk eerst in het lichaam ontladen, let er bovendien op dat het slachtoffer zich niet kan bezeren aan scherpe randen e.d..

De witte oogbollen lijken uit de oogkassen te willen poppen.

Uit de mond komt speeksel.

OPMERKING: Maak haar mond vrij van speeksel door haar mond te deppen met b.v. een handdoek of zakdoek en let erop dat de tong niet haar luchtwegen verstopt.

De sluitspieren zijn ontspannen, het slachtoffer plast in bed.

Daarna weet het slachtoffer niet meer waar ze is, wie ze is en wie ik ben.

Gedraagt zich angstig, grijpt de lakens en trekt die tot aan haar kin omhoog alsof ze probeert zich te verstoppen.

OPMERKING: Spreek het slachtoffer zacht en geruststellend toe net zolang tot hij / zij haar geheugen terug heeft, dat kan enkele minuten duren.

WAT TE DOEN BIJ EPILEPSIE:

http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=7173

anja en roelf achtertuin anja thuis 02

Zoals u wellicht in het levensverhaal heeft kunnen lezen heeft Anja in het verleden reeds eerder epilepsie aanvallen gehad, die epilepsie aanvallen waren te wijten aan het plotselinge overlijden van haar vader in 1983 en het verwerkingsproces alsmede de prestatiedruk van school ( het moeilijk kunnen concentreren etc. ) daarbij moest ze ook nog haar moeder ondersteunen bij de verwerking van haar verlies.

U kunt zich vast wel voorstellen onder welke psychische druk zij destijds als 17-jarige leeftijd was blootgesteld.

Ze stond er echter niet alleen voor want ik heb haar en haar moeder door deze moeilijke periode heen geholpen.

Anja kreeg in die periode “Depakine” voorgeschreven.

En na verloop van tijd werd ze weer volledig genezen verklaard.

Eerlijk gezegd heeft Anja destijds geen epileptische aanval gehad in mijn bijzijn, de 1e keer dat ik met haar epileptische aanvallen werd geconfronteerd was in de nacht van wo: 05-10-2016 op do: 06-10-2016 we lagen toen samen in bed.

‘k Werd wakker toen haar lichaam begon te schokken.

Er vormde zich schuim om haar mond die bijna was gesloten en de ademhaling ging nogal  rochelend.

Ze leidde aan geheugenverlies, herkende niemand, was verward en reageerde in 1e instantie niet op aanspreken.

Ze greep krampachtig het dekbed vast en trok het tot aan haar kin als wilde ze er zich achter verstoppen.

Het wit van haar oogbollen leek als het ware opgeblazen.

De ogen rolden later naar boven alsof ze in een coma zou geraken.

Verder had ze geen controle over haar spieren en plaste in bed.

Dat was wel even heftig en schrikken natuurlijk.

Niettemin duurden de schokken slechts enkele minuten waarna het nog eens enkele minuten duurde vooraleer haar geheugen weer volledig was hersteld.

Daarna wist ze zich echter niets meer van dit voorval te herinneren en functioneerde ze alsof er niets heeft plaatsgevonden.

De enige bewijzen dat het voorval toch had plaatsgevonden bestond uit haar ondergoed en het bed die we samen verschoonden.

https://www.mijnmedicijn.nl/epilepsie/depakine

http://www.apotheek.nl/medicijnen/valproinezuur?product=depakine#belangrijk-om-te-weten-over-valproinezuur

Persoonlijk geloof ik niet zo in de werking van die farmaceutische rommel die wordt ontwikkeld zolang de aandeelhouders er aan verdienen,want zodra de patenten verlopen en het onderzoek meer kost dan oplevert trekken dat soort aandeelhouders zich vaak uit die onderzoeksprojecten terug en blijf je met 1/2 ontwikkelde rotzooi zitten, vandaar dat ik pleit voor Staats- gemeenschapslaboratoria ZONDER aandeelhouders maar met een vast budget voor onderzoek.

‘k ben sowieso TEGEN het beleid van die liberale marionetten van het kapitalisme met hun privatisering van staatsbedrijven- en diensten en hun op pure willekeur gebaseerde subsidieregelingen die wel voor de een maar niet voor de ander toegankelijk zijn.

Enfin terug naar de nacht van wo: 05-10-2016 op do: 06-10-2016, de nacht dat zij haar 1e epilepsieaanval kreeg sinds haar genezing.

epilepsie EEG electro encephalo gram

‘k Ben overigens niet te spreken over hoe men destijds is omgegaan met de gegevens die we hebben verstrekt aangaande Anja/s aanval, en hoe na veel zeuren uiteindelijk uiteindelijk pas d.d. 26-10-2016 een afspraak kon worden geregeld zodat een EEG onderzoek kon plaatsvinden op de afdeling Klinische Neuro-Fysiologie in het Elisabeth Ziekenhuis te Tilburg.

Immers nadat Anja haar epileptische aanval had gekregen zag je er kort daarop al niets meer van terug in haar doen en laten, en leek het alsof het nooit had plaatsgevonden.

Wellicht zou een EEG op de dag dat het gebeurde iets kunnen opleveren of desnoods de dag daarna, maar na 20 dagen lijkt het mij sterk dat er ook nog maar iets te zien valt, en dat was dan ook de diagnose die werd gesteld, Anja zou niets mankeren en werd dan ook verder niet behandeld!

Er is lang niet altijd een afwijking in het EEG te zien, en dat komt omdat een EEG onderzoek een momentopname is en er op het moment van de meting vaak geen epileptische activiteit te zien is in de hersenen.

https://www.thuisarts.nl/epilepsie/ik-word-onderzocht-op-epilepsie

epilepsie mri scanner

Soms wordt een CT- of MRI-hersenscan gemaakt om de hersenactiviteit te meten, Bij de MRI-scanner kom je in een volledig gesloten koker te liggen en daar krijgen sommige mensen claustrofobie van of krijgen paniekaanvallen, zo ook Anja.

https://www.mst.nl/p/Onderzoek/mri/verschil-tussen-mri-en-ct/

WERK IN UITVOERING:

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s