SUBpagina’s:

Griekenland –  WERK IN UITVOERING

Ierland

Portugal

De wereld zit in een financiële crisis.

De belangrijkste veroorzakers van deze financiële crisis:

1.  Het bedrijfsleven dat steeds meer investeerde in reclame (al dan niet voorzien van subliminale boodschappen) om eventuele potentiële klanten te verleiden tot de aanschaf van hun producten.

2. Het bankwezen dat hierop inspeelde door geld uit te lenen voor o.a. de aankoop van elektrische apparatuur,  en het hypotheken verstrekte voor o.a. de aanschaf van een auto, boot of huis, waarbij zij er niet voor terugdeinsden om meer geld uit te lenen dan dat zij aan financiële middelen ter beschikking hadden.

3. De politiek die verzuimde toezicht te houden op het financiële systeem.

Het zal u waarschijnlijk ook niet ontgaan zijn dat steeds dezelfde Europese lidstaten (Griekenland, Ierland en Portugal) regelmatig in het nieuws komen, waarbij wordt geclaimd dat dit de zwarte schapen zouden zijn in de Eurozone vanwege het feit dat zij de Staatsschuld te hoog op hebben laten lopen en daardoor de stabiliteit van de Eurozone in gevaar zouden brengen.

In het Euro stabiliteitspact staat namelijk dat het begrotingstekort maximaal 3% van het bbp mag bedragen, en de Staatsschuld niet hoger mag zijn dan 60% van het bbp. (bbp = bruto binnenlands product).

Maar hoe zit het dan met de rest van Europa?

Voldoen al die andere Eurolanden wel aan de eisen van het stabiliteitspact?

Afijn…

Op deze pagina komt u haarfijn te weten hoe kwetsbaar de Europese Unie nu eigenlijk is.

Wat de termen GLOBALISERING, LIBERALISERING en PRIVATISERING nu precies inhouden en wat voor uitwerking zij hebben op de Europese burgerbevolking.

Hoe Europa wordt gegijzeld door de Euro die op ondemocratische wijze aan de bevolking van de Europese lidstaten is opgedrongen en daarbij het levensonderhoud flink duurder heeft gemaakt.

Hoever wil de Europese Commissie gaan als het er op aankomt haar geliefde Eurozone overeind te houden, welke kosten zijn hieraan verbonden en wie draaien daarvoor op?

Hoe groot is de invloed van de Europese Commissie op het beleid van de afzonderlijke lidstaten o.a. op het gebied van asielbeleid, criminaliteitsbestrijding, milieu,  sociale voorzieningen en werkgelegenheid?

WERK IN UITVOERING:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s