De E.coli-bacterie intro:

201100021 het menselijk lichaam de darmen en de ecoli bacterie

De E-coli-bacterie is eigenlijk niets meer dan een relatief onschuldige staafvormige bacterie die van nature in de dikke darm voorkomt en bijdraagt in het verteringsproces van voedsel, hierbij komen er dagelijks zo’n 100 miljard – 10 biljoen vrij via de ontlasting.

Verder wordt geclaimd dat zij vitamine K zou produceren wat nodig zou zijn opdat de lever trombinogeen kan aanmaken, een stof die bloedstolling zou bevorderen, welke op haar beurt ervoor zorgt dat bij blootstelling van het bloed aan de lucht het bloed gaat klonteren, waardoor bij een verwonding het bloedverlies wordt beperkt.

Niettemin kan de E.coli-bacterie wanneer zij zich naar andere lichaamsdelen zou verplaatsen zoals de buikholte (darmperforaties) buikvliesontsteking of wanneer zij in de urinebuis terecht zou komen blaasontsteking veroorzaken.

Gemuteerde E.Coli-bacteriën:

EHEC O157 is zo’n gemuteerde E.Coli-bacterie variant, zij zou in staat zijn grote hoeveelheden giftige stoffen te produceren, en een acute hemorragische colitis oftewel een ontsteking in de dikke darm kunnen veroorzaken, te herkennen aan hevige buikkrampen en waterige tot bloederige diarree die vaak een week lang kan aanhouden en waarbij er een kleine kans bestaat op het HUS-syndroom, dat zich kenmerkt door nierfalen en bloedarmoede.

EHEC O157 is vaak de oorzaak van voedselvergiftiging, met name door het eten van slecht verhit of rauw vlees en rauwe groenten en het drinken van niet gepasteuriseerde melk of vruchtensappen.

EHEC O104 is de gemuteerde E.coli-bacterie die in mei 2011 in Noord-Duitsland zou zijn opgedoken.

Volgens Wikipedia een zeer zeldzame variant die slechts 1 maal zou zijn geïdentificeerd en wel in Zuid-Korea, terwijl het WHO samen met Chinese wetenschappers claimen dat het om een nieuwe stam van de E.coli-bacterie zou handelen, een mutatie van de EHEC O157 met de Afrikaanse EHEC 55989.

In ieder geval schijnt deze E.Coli-Bacterie mutatie resistent te zijn tegen veel soorten bestaande antibiotica, en kenmerkt zij zich door hevige diarree, buikkrampen, koorts, misselijkheid en nierfalen.

Update onderzoek bron EHEC O104 / epidemie Duitsland:

201100022 groenten komkommer paprika sla tomaten tauge onderzoek

Sinds het uitbreken van EHEC O104, zo rond 10 mei 2011 in Noord-Duitsland (waarbij opvallend veel vrouwen zouden zijn besmet) hebben diverse gemeentes eigen onderzoeksprocedures opgestart, wat op zich een goede zaak zou zijn ware het niet dat al deze onderzoeksprocedures onafhankelijk en ongecoördineerd van elkaar blijken te verlopen.

Zo’n onderzoek is sowieso best lastig uit te voeren aangezien rekening moet worden gehouden met de incubatieperiode van de EHEC-bacterie (gemiddeld 4- 8 dagen).

Door patiënten vragen te stellen over hun eetgewoontes (wat en waar hebben zij gegeten en gedronken), hoopt men te kunnen achterhalen wat de besmettingsbron is geweest.

Verder zou het zo’n 36 uur duren vooraleer laboratoria in staat zijn aan de hand van onderzochte steekproeven diagnoses te kunnen stellen.

Ondertussen staan zowel de lokale als de landelijke overheden onder zware druk.

Enerzijds hebben zij de verantwoordelijkheid een eventuele epidemie uitbraak van de E.coli-bacterie O104 te voorkomen en het aantal slachtoffers tot een minimum te beperken o.a. door het verstrekken van informatie over deze bacterie en typisch kenmerkende symptomen zowel als informatie over mogelijke besmettingsbronnen en de nadruk op hygiëne.

Anderzijds kan onjuist verstrekte informatie juist voor meer verwarring zorgen en daarbij ook zware schade toebrengen aan de economie (export), wat dan ook is gebeurd.

Denk hierbij het advies van de Duitse overheid om de consumptie van bepaalde rauwkost als komkommers, paprika’s, sla, taugé en tomaten voorlopig te vermijden.

201100023 e coli bacterie - gerard krause rki

Tsja, ’t lijkt mij welhaast onmogelijk te achterhalen wat de met EHEC O104 besmette mensen uit met name Hamburg (40), Niedersachsen (67), Bremen (53), Schleswig-Holstein (90), Mecklenburg-Vorpommern (5), Nordrhein-Westfalen (4), Saarland (3), Hessen (25) met elkaar gemeen hebben, laat staan dat zij zich überhaupt kunnen herinneren wat en waar zij de afgelopen weken hebben gegeten en gedronken.

Volgens Gerard Krause van het RKI (Robert Koch Instituut) moet de oorzaak worden gezocht bij rauwe groente en fruit, waarbij hij bij voorbaat rauw vlees en melkproducten uitsluit, terwijl juist deze producten in het verleden eerder de oorzaak van de besmettingen zijn geweest.

Een nieuw spoor zou leiden naar een bedrijf vlakbij Uzen in Oost-Duitsland waar 1 medewerker besmet zou zijn met de EHEC-bacterie, en dat via tussenhandelaren producten zou hebben geleverd aan een aantal van de voornoemde plaatsen waar besmettingen hebben plaatsgevonden.

17 EHEC-patiënten zouden hebben gegeten in het restaurant Kartoffelkeller in Lubeck, één van de bedrijven waar dit Oost-Duitse bedrijf producten aan geleverd zou hebben.

Een andere groente die als mogelijke boosdoener wordt aangewezen is taugé, doch ook hier is bij diverse steekproeven geen EHEC O104 bacterie aangetroffen.

Ondertussen is de export van de komkommers, paprika’s, sla, taugé en tomaten stilgevallen en worden de inmiddels ontstane voorraden tot moes verwerkt en als mestbodem over de landbouwgronden uitgereden.

De schade voor de Nederlandse landbouw bedraagt 40–50 miljoen euro per week.

De schade voor de Spaanse landbouw bedraagt 200 miljoen.

Stap voor stap uitgelegde presentatie over hoe de Ecoli-bacterie het menselijk lichaam aanvalt.

23-05-2011 Experten ratlos: Schon hunderte EHEC-Fälle

http://www.aerztezeitung.de/medizin/krankheiten/infektionskrankheiten/magen-darminfekte/article/655599/experten-ratlos-ehec-welle-deutschland.html

26-05-2011 Outbreak linked to Spanish Cucumbers.

http://www.spiegel.de/international/germany/0,1518,765114,00.html

04-06-2011 EHEC-spoor leidt naar Lubeck.

http://www.gezondheidsnet.nl/de-ehec-bacterie/nieuws/5511/ehec-spoor-leidt-naar-lubeck

05-06-2011 Taugé waarschijnlijk EHEC bron.

http://www.gezondheidsnet.nl/de-ehec-bacterie/nieuws/5518/tauge-waarschijnlijk-ehec-bron

07-06-2011 Ook op taugé is bacterie niet gevonden.

http://www.metronieuws.nl/algemeen/ook-op-tauge-is-bacterie-niet-gevonden/SrZkfg!r7PZEy2sfnFo/

Intro: Waar komen deze antibiotica resistente bacteriën vandaan?

201100024 laboratorium - tabel ntibioticagebruik veehouderij 1990 2009

Ik kan hiervoor maar 2 mogelijkheden bedenken:

1. Ontwikkeling in een laboratorium (in het geval van de EHEC O104 het meest waarschijnlijk aangezien het volgens Chinese wetenschappers om een “mutatie” handelt van de EHEC O157 met de Afrikaanse EHEC 55989).

27-10-2006 ’t Klinkt wellicht ongeloofwaardig, maar niet als je bedenkt dat o.a. Groot-Brittannië tussen 1965 – 1967 de E.coli-bacterie als biologisch wapen zou hebben getest in de buurt van Swindon en Southampton.

Het MoD laboratorium in Porton Down te Wiltshire zou over een gedetailleerd rapport beschikken, dat sinds kort opvraagbaar zou zijn in Kew.

De MoD claimde hierbij dat het ging om een risico analyse over hoe bacteriën zich gedragen in verschillende omgevingen.

Interessante Link naar een reeds verder uitgewerkte website!

2. Ontstaan door overdadig gebruik van antibiotica in de veehouderij (uitzending EenVandaag vanaf 06:30h).

Er zouden 25.000 mensen per jaar in Europa sterven aan bacteriële infecties omdat antibiotica niet meer zou werken.

201100025 megastallen koeien kippen varkens

Bleeker (CDA Staatssecretaris landbouw) verklaarde in 1Vandaag dat het gebruik van antibiotica in de veehouderij fors terug gebracht moet worden, aangezien Nederland koploper zou zijn qua preventief gebruik van antibiotica tegen infecties in de veehouderij.

Het eten van vlees dat behandelt is met antibiotica zou mensen immuun kunnen maken voor antibiotica, daarom wil Bleeker dat het antibioticagebruik in 2011met 20% en in 2013 met 50% wordt teruggebracht.

Omdat de veearts vaak tevens de leverancier is van antibiotica producten wil hij tevens de belangenverstrengeling aanpakken door een onafhankelijk medicijndepot op te zetten.

Tot zover de update over EHEC O104.

In het volgende deel zal ik het hebben over het ontstaan van antibiotica resistente bacteriën in de intensieve veehouderij met daarin o.a.:

1. Falend toezicht en het ontbreken van daadkracht van de overheden.

2. Intensieve veehouderij – erbarmelijke omstandigheden – gebrekkige hygiëne en overdadig antibioticagebruik.

3. Hoe antibiotica resistente bacteriën in de voedselketen en het menselijk lichaam zijn terecht gekomen.

4. De invloed van de farmaceutische maffia.

Ook zal er tussendoor gewerkt worden aan een aantal speciale pagina’s voorzien van video presentaties en links.

Informeer u want kennis is macht.