Gezondheid 05 – Update zoetstoffen

Aspartaam: (Nutrasweet) E951

(150x – 200x zoeter dan suiker)

Zoetstoffen 001 aspartaam dr h j roberts en dr john olney

Even een kleine aanvulling op hoe dit zoetstofje werd goedgekeurd, want er is nog het één en ander aan vooraf gegaan…

1965 Aspartaam werd bij toeval ontdekt door het Amerikaanse Searl & Company (opgericht in 1988 in Omaha, Nebraska (Het oorspronkelijke bedrijf Searl werd reeds in 1853 opgericht.))

1975 Onafhankelijk onderzoek naar de schadelijke effecten van aspartaam.

1980 Aspartaam werd afgekeurd door de FDA.

Zoetstoffen 002 aspartaam dr vernon young

1981 Dr Gere Goyan (directeur van de FDA) werd gedwongen ontslag te nemen toen hij meer onafhankelijke onderzoeken wilde betreffende aspartaam.

Ronald Reagan benoemde een nieuwe directeur!

TOEVAL?

Dat laat ik U beoordelen!

Zoetstoffen 003 dr gere goyan en dr arthur hull hayes

1983 Aspartaam werd door de FDA goedgekeurd.

Dr Arthur Hull Hayes de nieuwe directeur blijkt ook al vervangen te zijn door een nieuwe en weigert alle commentaar op de vraag of aspartaam veilig is voor consumptie.

VREEMDE ZAAK?

Ook dit laat ik aan U over!

Senator Howard Metzenbaum was ook al niet gelukkig met de manier waarop aspartaam werd goedgekeurd!

Zoetstoffen 004 senator howard metzenbaum fox omkoping senator howard heflin

OMKOPING?

Althans dat stelt FOX dat beweert hier bewijzen voor te hebben!

Senator Howell Thomas Heflin 5.000 dollar, senator Orrin Hatch 3.000 dollar en senator Robert Byrd 1.000 dollar.

Zoetstoffen 005 fox omkoping senator orrin howard hatch en robert byrd

Congreslid Henry Waxman kreeg ook 1.000 dollar!

Zoetstoffen 006 fox omkoping congreslid henry waxman politiek

Volgens Senator Howard Metzenbaum (de enige correcte senator in dit rijtje) heeft Searl een gunstige deal gesloten met Dr Arthur Hull Hayes (als directeur van de FDA) toen de patentrechten eenmaal waren goedgekeurd!

De Monsanto website linkt naar o.a. de websites van de diabetes stichting en de multiple sclerosis stichting, beide stichtingen publiceren gunstige artikelen aangaande aspartaam.

Wat niet wordt vermeld is dat Monsanto beide stichtingen financieel ondersteunt!

De gezondheidsklachten regenen binnen, van hoofdpijn, duizeligheid, depressie, misselijkheid en buikpijn.

De FDA zwijgt in alle talen.

Ondertussen blijft men dat gif produceren en verdienen dit soort bedrijven miljarden over andermans gezondheid!

SMERIGE POLITIEKE SPELLETJES?!?

Mag U beslissen!

Ik word er echter ziek van…

“GELD boven GEZONDHEID”

Dat is de enige conclusie die ik kan trekken!

Opmerkelijk is ook dat Searl & Company in 1985 werd overgenomen door Monsanto (opgericht in 1901 in St Louis, Missouri).

Voor de gehele geschiedenis (waarbij ik zelf enkele steekproeven heb gedaan) verwijs ik naar de volgende website!)

Ik weet de titel van het artikel op die website is wat dramatisch, maar de feiten (voor zover die overeenstemmen met steekproeven van eigen onderzoeken) kloppen!

Nog even wat doctoren over het gebruik van aspartaam!

Dr H.J.Roberts (huisarts) kreeg patiënten binnen (het aantal gevallen dat hij in zijn database heeft zitten is intussen opgelopen tot >1.300) die al jaaaren lang light producten gebruikten en waarbij gezondheidsklachten begonnen te ontstaan, waarvan enkele zere ernstige…

Onderzoeken over aspartaam werden door het concern Monsanto uitgevoerd, dat het bedrijf Searle (de eigenaar van aspartaam) overnam in 1985, zoals ik hierboven reeds aangaf!

Aspartaam is een epidemie die genegeerd wordt”, zegt dr H.J. Roberts.

Dr John Olney (onderzoeker aan de Washington Universiteit in St Louis) zegt: “Aspartaam zou NIET verkocht mogen worden omdat de veiligheid nog niet is bewezen”!

Overigens heeft Ramazzini (die al eens een negatief rapport heeft geschreven in 2005) een 2e onderzoeksrapport geschreven waarin ook weer blijkt dat Aspartaam kankerverwekkend is!

Meer is te lezen op deze link!

Ik heb reeds eerder een artikel gewijd aan aspartaam, en ik heb er net als menig ander een negatieve recensie aan gegeven (iets wat de gezondheidswaakhonden hadden moeten doen)!

Welke te lezen is op: https://worldthechanges.wordpress.com/2008/01/22/politiek-en-gezonheid-aspartaam-zoetstof/

Blijft is toch nog met de vraag zitten: “WAAROM wordt willens en wetens dit giftige zoetje goedgekeurd door mijns inziens onwillige zelfingenomen gezondheidsinstanties?”

Ik vraag me dan ook af of er wellicht OPZET in het spel is om de bevolking te vergiftigen omwille van het kapitalisme!

—– —– —–

Zoetstoffen 007 zoetstoffen nutrasweet canderel splenda

Over naar een ander zoetje!

Een zoetje op basis van suiker zelf, aldus de fabrikant van Splenda.

Splenda: (E955)

Ik had er nog nooit eerder van gehoord, totdat ik specifiek ging surfen op zoetstoffen…

Splenda is een suikervervanger gemaakt van Sucralose (500x – 600x zoeter als suiker), het wordt gemaakt van suiker en smaakt ook als suiker en zou zogezegd geen nasmaak hebben.

Zou dit het wondermiddel zijn waar we op zaten te wachten?

Zeer onwaarschijnlijk!

In de 1e plaats is het een zeer dure zoetvervanger (200 tabletjes voor 9,95 euro) daar heb je zowat 9 kilo normaal suiker voor, wat ik overigens niet zou aanraden, en doet het vermoeden dat het weer om een kapitalistisch project gaat ten koste van de arbeidersklasse.

In de 2e plaats is Splenda ook een kunstmatig opgewekte zoetje, een zoetje waarbij 3 hydroxcielgroepen zijn vervangen door een chlooratoom!

Sucralose werd ontdekt 1976 door onderzoekers die voor de Britse suikerfabrikant Tate & Lyle Ltd. werkten, en door Tate & Lyle in samenwerking met McNeil Specialty Products Company (een onderdeel van de Amerikaanse groep Johnson & Johnson) ontwikkeld. Het is verkrijgbaar onder de merknaam Splenda.

1990 Goedgekeurd door de Canadese JECFA (Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives).

1998 Goedgekeurd (in 15 soorten voeding en drank) door de Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration).

1999 Goedgekeurd door de Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) voor algemeen gebruik.

2004 Goedgekeurd door de Europese Unie en onder E-nummer E955 toegelaten.

Hier moet wel bij vermeld worden dat de aanvaardbare dagelijkse dosis is castgesteld op 0-15mg per kilo lichaamsgewicht.

Uiteraard zijn er genoeg mensen en organisaties die ondanks (of misschien door) al die gemakkelijke goedkeuringen van gezondheidswaakhonden nog steeds niet overtuigd zijn of er wel genoeg onafhankelijke onderzoeken zijn verricht naar de mogelijke negatieve effecten voor de gezondheid.

De Splenda slogan “Made from sugar, so it tastes like sugar” word als “misleidend voor de consument” opgevat.

—– —– —–

Dan gaan we nu terug naar Coca Cola (zoals vermeld in mijn artikel over aspartaam, zoals hierboven omschreven)!

Coca Cola is een samenwerkingverband aangegaan met Cargill en heeft daarbij een eigen zoetje ontwikkeld op basis van de vestaplant, een plant die door de Amerikaanse FDA werd verboden!

Zoetstoffen 008 cocacola cargill stevia rebiana

De naam van het zoetje?!?

R E B I A N A

1991 De FDA verbied steviaproducten aan de hand van een anonieme klacht?!?

Mijns inziens geen wonder omdat de stevia plant geen enkele patent nodig heeft vanwege het feit dat het een natuurlijk product is en hier niet veel aan te verdienen valt.

In 1994 wordt de steviaplant deels weer goedgekeurd als dieet supplement

De biochemische industrie daarentegen, die 10-tallen kunstmatige zoetstoffen produceert en hieraan jaarlijks miljarden verdiend, is niet gebaat bij de toelating van een nagenoeg gratis zoetstofje van moedertje natuur!

Het is dus aannemelijk dat de FDA onder druk van die chemiegiganten het natuurproduct van de steviaplant heeft verbannen omdat anders miljarden aan omzetten worden misgelopen.

Vreemder wordt het als je bedenkt dat dit plantje al meer dan 200 jaar lang in Zuid Amerika en Azië wordt gebruikt als zoetstof (het bepaald daar zelfs voor 40% de markt op zoetstoffen), denk hierbij aan landen als Brazilië, Japan, Korea, Maleisië, Paraguay, Taiwan, Thailand & Uruguay.

China is de grootste producent van stevia planten.

Je zou je wel kunnen afvragen WAAROM CocaCola een samenwerkingsverband heeft gesloten met Cargill om een zoetstofje van een door de FDA verboden zoetplantje te maken.

Of hebben beide bedrijven mogelijk toch nog kans gezien een patent aan te vragen voor exclusieve rechten op de verkoop van dat Rebiana zoetje?!?

Awel…

Meer informatie over E-nummers vind U hieronder terug!

De zoetstoffen (die in de E900-E999 reeks zitten) kunt u overigens in een table terugvinden op deze link!

De andere E-nummers (kleurstoffen (E100-E199), conserveermiddelen (E200-E299), anti-oxidanten (E300-E399), emulgatoren (E400-E499), additieven (E500-E599), smaakversterkers (E600-E699), Conserveermiddelen (E700-E799) en gemodificeerde zetmelen (E1400-E1499) vind u onder deze link!

Wel…

Ik hoop dat het U een stuk wijzer bent geworden.

Leef BEWUST en GEZOND!