U heeft er waarschijnlijk al eens over gehoord…

Rfid-tags!

Een soort miniatuur printjes die in de toekomst de streepjescodes gaan vervangen en die tegenwoordig ook in de nieuwe generatie id-kaarten en paspoorten komen te zitten.

Wat is Rfid?

Rfid en Verichip 000101 rfid radio frequency identification

Radio Frequency Identification (RFID) = Identificatie met behulp van radiogolven:

Dit is een methode om op afstand informatie op te slaan en te lezen vanaf zogenaamde “Rfid-tags” die op of in objecten (goederen, dieren en zelfs mensen) geplaatst worden.

Deze “Rfid-tags” kunnen “actief” of “passief” zijn.

Actieve “Rfid-tags” lopen meestal op batterijen en kunnen worden gelezen en geschreven met een zender die op afstand radiogolven zendt en ontvangt.

Passieve “Rfid-tags” zenden een antwoord door het omzetten van de energie van de radiogolven, deze kunnen alleen worden gelezen en hebben een kleiner geheugen.

Dit geheugen wordt meestal gebruikt om een uniek willekeurig identificatienummer op te slaan en wordt vaak gebruikt bij goederen als vervanger van de streepjescode.

Soorten Rfid-tags:

Er bestaan “Rfid-tags” in de meest uiteenlopende vormen en afmetingen.

Rfid en Verichip 000102 2 verschillende rfid tags

Ze kunnen passief ( alleen leesbaar ) zijn of actief ( lees- en schrijfbaar ).

Passieve tags hebben geen eigen energiebron, ze benutten het elektromagnetische veld van een rfid-lezer om een stroom te induceren in de chip, hierdoor gaat het signaal niet over een grote afstand ( slechts enkele centimeters tot ongeveer twee meter, zegt men, er is echter inmiddels al aangetoond dat de reikwijdte van de signalen veel grotere afstanden kan overbruggen )).

Actieve tags hebben zelf een batterij om de chip te activeren en kunnen een signaal over een grotere afstand ( van zo’n 100 meter tot zelfs een paar kilometer ( ook hier zullen de reikwijdtes waarschijnlijk veel verder liggen )) uitzenden.

Ook de hoeveelheid data kan verschillen van enkele bits tot meer dan 1 megabit (in deze techniek worden door veel technische bedrijven ( waaronder Philips ) kapitalen geïnvesteerd, dus men mag verwachten dat de geheugenopslagcapaciteit binnenkort een stuk groter wordt).

Al deze mogelijkheden vertalen zich uiteraard ook in de prijs: een eenvoudige passieve tag kost niet meer dan 30 eurocent.

Gecompliceerde Rfid-tags die bijvoorbeeld gekoppeld zijn aan sensors die ook nog de temperatuur of vochtigheid meten zijn aanzienlijk duurder ( soms wel 100 euro per stuk ).

De “tag” waar het meest over gesproken wordt is de 30 eurocent-tag, deze “tag” zal op termijn wellicht de streepjescode kunnen gaan vervangen.

Ook hier geldt, dat de techniek zich steeds verder ontwikkeld en over enige tijd door massa-productie de prijzen waarschijnlijk flink zullen dalen.

Privacybezwaren:

Men zou zich voor kunnen stellen dat wanneer “rfid-tags” de streepjescode gaan vervangen, deze miniatuur printjes in goederen, maar ook in kleding zullen worden aangebracht.

Rfid en Verichip 000103 rfid tacking people

Ziet u het al voor u?

U loopt met miniatuur zendertjes in uw broek, uw hemd, uw jas, uw ondergoed, uw portefeuille, uw schoenen, uw tas, etc..

Ja zelfs in uw geld & uw id-kaart of paspoort!

U bent voor ELKE camera ( uitgerust met rfid-uitleeshardware ) en door IEDEREEN die een handscanner bezit te volgen.

Zelfs in uw eigen huis, bent u NIET veilig voor de radiogolven van Rfid-scanapparatuur.

De radiogolven gaan dwars door uw huis en ontdekken elk apparaat dat voorzien is van een Rfid-tag.

Ik hoef u er niet op te wijzen dat het ook criminele organisaties gemakkelijk in staat stelt te zien of zich in uw huis iets bevind dat de moeite waard is om te stelen!

Of dat u iets bij u draagt wat de moeite loont om u te overvallen!

—– —– —–

De drie belangrijkste zorgen om de privacy-schendingen betreffende RFID zijn:

1. De koper van een product zal niet perse bewust zijn van de aanwezigheid van de “tag” of in staat zijn de “tag” te verwijderen.

2. De “tag” kan van een afstand worden gelezen zonder dat de persoon dit weet.

3. Als een “getagd” voorwerp wordt betaald met een creditcard of pinpas is het in principe mogelijk om het unieke id-nummer te koppelen aan de identiteit van de koper.

Rfid-tags “Voor- en Nadelen”:

1. Bedrijfsleven / Industrie:

Rfid en Verichip 000104 metro's rfid cargo tracking system

a. Voordeel: Snelle logistieke afhandeling, de lading komt vanuit de vrachtwagen en wordt door een scanpoort gereden die alle goederen op de pallet scant en de gegevens direct in een database van een computer invoert!

b. Voordeel: Het wordt een stuk gemakkelijker om goederen en complete voorraden te traceren!

c. Nadeel: Massaontslagen… Doordat de goederen op een pallet van op een afstand gelezen kunnen worden en de gegevens als vanzelf direct in een computer database worden geplaatst, en de computer zelf aangeeft waar de voorraden opgeslagen moeten worden, kunnen logistieke bedrijven met veel minder personeel draaien.

2. Detailhandel:

a. Voordeel: Snellere afwikkeling van de klant aan de kassa?

b. Nadeel: Zodra u als klant iets in uw karretje of mandje gooit waar een Rfid-tag in zit, bent u door het gehele gebouw middels camera’s volledig te traceren ( bij een winkelcentrum waarschijnlijk door het gehele winkelcentrum ), men kan precies zien waar u loopt, bij welke winkels u uw producten koopt, en in welke producten u geïnteresseerd bent, en zo een database aanleggen met uw koopgedrag.

c. Nadeel: Men kan middels cameratoezicht in combinatie met een van Rfid-tag voorzien paspoort of id-kaart of gekochte goederen ( voorzien van een Rfid-tag ) een gewoonte ( gedrags ) patroon ontwikkelen, en zodra u van dit eenmaal aangelegde gewoonte ( gedrags ) patroon afwijkt, kunt u in de kraag worden opgepakt en afgevoerd als “potentieel gevaar voor de samenleving”!

Overigens vraag ik mij af of dat ene voordeel “tijdswinst aan de kassa” nu echt zoveel tijdswinst oplevert als beweerd wordt, immers de klant zal nog steeds aan de kassa moeten afrekenen en dat heeft toch z’n tijd nodig afhankelijk van hoe betaald wordt ( pinpas of cash ) en het type klant ( jong of oud )!

Je kunt je dan ook afvragen of die “minimale tijdswinst” op weegt tegen de aantasting van de persoonlijke sfeer oftewel het Recht op Privacy?

Mocht u zich afvragen “Recht op Privacy” in een “openbare ruimte”?

Ja…

Ook in een openbare ruimte heeft niemand het recht u middels het gebruik van camera’s op welke manier dan ook te volgen zonder dat daar een geldige reden voor is!

Rfid en Verichip 000105 rfid betalen zonder geld geen cassieres klachtafhandeling en service

Overigens…

Binnenkort komt er dan nog een nadeel bij zoals u kunt zien aan de foto hierboven, heeft u over enige tijd geen cash geld meer nodig om te betalen, het afrekenen gebeurt middels in de zuilen ingebouwde Rfid-scanners die de “tags” van de aankopen scannen en het verschuldigde bedrag automatisch van uw banksaldo over zullen boeken middels uw id-kaart of paspoort met Rfid-chip waaraan ook uw bankrekeningnummer gekoppeld zal worden!

De extra nadelen zijn:

1. Geen kassa’s nodig omdat alles automatisch van uw banksaldo verrekend wordt, dus ook geen kassières meer nodig, en hoe zit dat nou verder met de service?

2. Aangezien alles automatisch verrekend wordt, is er geen reden meer om cash geld als betaalmiddel te gebruiken, alles zal via uw “spook” account geregeld worden (virtueel geld waarop u totaal geen grip meer hebt, virtueel geld dat bovendien gemakkelijk door een hacker weggesluisd kan worden)!

3. Overheid:

Rfid en Verichip 000106 rfid in id-kaart en rfid in kledingtags

a. Voordeel Rfid-tag in ID-kaart: Snellere afwikkeling van openbare diensten aan het loket ( afrekenen id-kaart & paspoort of visum )?

b. Voordeel Rfid-tag in ID-kaart: Verkleint de kans op terrorisme?

De 1e leugen: Rfid zorgt voor snellere afhandeling aan de balie.

Iemand die naar een balie komt omdat ze een vraag hebben of gewoon informatie willen zullen echt niet sneller worden geholpen omdat er een rfid-chip in hun id-kaart zit, dus dat zogenaamde voordeel is flauwekul!

De 2e leugen: Rfid verkleint de kans op terrorisme.

Ook de claim dat een rfid identiteitskaart de kans op terrorisme zou verkleinen is volkomen flauwekul, aangezien terroristen over het algemeen over valse identiteitskaarten beschikken, dan wel illegaal de grens oversteken.

Met een rfid-chip in uw identiteitskaart bent u zelfs een gemakkelijker doelwit voor terroristen, want die hoeven alleen maar een rfid-scanner op u te richten om de gegevens van de rfid-chip op te vragen om te zien wie u bent en waar u vandaan komt.

—– —– —–

Rfid-tags en hoe u “te koop” loopt met producten waarin die “tags” zitten verwerkt!

Criminelen kunnen nu het risico dat zij lopen nu gemakkelijker inschatten en bepalen of het loont om u te overvallen, dan wel of het de moeite loont de kofferbak van uw auto open te breken.

Hoe een ogenschijnlijk ongevaarlijk nietig chipje (zie foto’s links) in een gevaarlijk niets ontziend privacy-schendend & vrijheid berovend monster ontaard!!!

Gaat er bij U al een “belletje” rinkelen?

De claim dat betalen met een geïmplanteerde rfid-chip gemakkelijker en veiliger is, is slechts gedeeltelijk waar.

Rfid en Verichip 000107 verichip implantaat injecteren en scannen

Een crimineel kan met een rfid-scanner gemakkelijk de gegevens op uw rfid-chip uitlezen en misbruiken.

De techniek achter de rfid-scanners ontwikkeld zo snel dat het criminelen over niet al te lange tijd zelfs in staat stelt om hun slachtoffers op afstand te volgen.

Hetzelfde kan overigens gezegd worden over camerasystemen met gelaatsherkenningssoftware die aan online databases worden gekoppeld om zodoende o elk moment uw positie te kunnen bepalen.

Hackers ontwerpen ook steeds slimmere programma’s om in camerasystemen binnen te dringen, dus ook al die camerasystemen zijn niet zo veilig als wordt geclaimd.

En de optie om rfid-chips in geld aan te brengen om deze gemakkelijker van vals geld te kunnen onderscheiden brengt eveneens risico’s met zich mee aangezien criminelen u alleen maar hoeven te scannen om te zien hoeveel briefjes van 10 20 50 of wat dan ook in uw portemonnee hebt zitten om een risicoanalyse te maken voor b.v. een straatroof.

Stel u eens voor:

U winkelt in een grootwarenhuis met camerabewaking, en u heeft een id-kaart of paspoort met rfid-chip bij u ( of misschien toch niet )?

Indien niet, u weet toch wel dat u dan ( volgens de wet ) strafbaar bent?

Wel…

Stel dat die camera’s ook nog eens worden uitgerust met rfid-lezers

Rfid en Verichip 000108 rfid en of verichip track en trace

Ziet u die figuren rechts onderin?

Ja die… Met dat rode labeltje…

Hebben zeker hun id-kaart of paspoort met rfid-chip niet bij zich!

Even de bewaking erop af, die mogen dan een bonnetje uitschrijven!

Wist u dat je met datzelfde camerasysteem ook op mensen kunt inzoomen en kunt zien wat de ingezoomde persoon aan koopjes bij zich draagt of wat deze aan kleding aan heeft en of de persoon in kwestie een horloge draagt of juwelen, en van welk merk?

Rfid en Verichip 000109 traceer alle rfid en verichip artikelen koppel deze aan database

Stel:

Aan dit camera systeem wordt een database gekoppeld met uw persoonlijke gegevens?

Dan kan men aan de hand van die gegevens zien of u nog boetes of schulden uit heeft staan, een hypotheek heeft lopen en hoeveel die waard is, en zelfs zien of u medicijnen gebruikt en welke?

Begint het U al een beetje te dagen?

Bang geworden?

Nee?

Dat zou u nu anders wel moeten zijn!

Dit is name(n)lijk het begin van “totale controle” over uw leven!

Er zijn al experimenten geweest om Rfid-tags in geld te stoppen…

Dollars zowel als Euro’s.

Rfid en Verichip 000110 rfid-chips in dollar- en eurobiljetten

Men wil de geldstroom volgen.

Zwart geld traceren noemt men dat!

Links ziet u de dollar & rechts ziet u de euro!

Beide betaalmiddelen zijn voorzien van een Rfid-tag…

Door het van Rfid-tags voorziene geld in een magnetron te stoppen, exploderen de Rfid-tags door de magnetronstraling, hetgeen de zwartgeblakerde stukken in het geld verklaart!

Maar…

Het kan nog erger…

Als u besluit zich te laten injecteren met een rfid-chip!

De meeste mensen zullen in hun naïviteit claimen dat het handig is?!?

Nooit meer een paspoort nodig of een portefeuille met geld!

Nooit meer overvallen worden…

Ahum…

Een overvaller gaat er in principe vanuit dat iedereen wel een portemonnee bij zich draagt, met zo’n gedachte houdt je dus alleen jezelf voor de gek.

Gewoon met je hand of arm langs een scanner zwaaien en alles gaat verder automatisch!

Rfid en Verichip 000111 rfid total controll verichip

Klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn.

In het begin zal het nog op vrijblijvende basis worden ingevoerd ( meestal begint het met wat extra’s als lokkertje ), doch na enige tijd zullen ook diegenen die zich al die tijd hebben verweerd TEGEN het laten inbrengen van die Rfid-chip uiteindelijk worden verplicht zo’n Rfid-tag te laten inbrengen en eenmaal ingebracht zul je die de rest van je leven moeten blijven dragen…

Tenzij criminelen die Rfid-chip uit uw lichaam peuteren om zo uw identiteit overnemen en op uw kosten te gaan shoppen.

Enfin…

Als u blijft weigeren om die Rfid-chip in te laten brengen, zal men u de toegang tot burgerlijke diensten, gezondheidszorg en toegang tot “openbare gebouwen” ontzeggen totdat u “uit vrije wil” besluit u toch te laten “chippen”!

De media zorgen nu al dat het fenomeen “chippen” bespreekbaar wordt.

Rfid en Verichip 000112 rfid verichip traceerbaar nieuws baja club

De gewoonste zaak van de wereld?

Over enige tijd is men aan dit nieuwe speeltje gewend!

Een groot aantal mensen zal zich mee laten slepen en zich vrijwillig laten “chippen”!

STOM!!!

Al die mensen geven “vrijwillig” datgene op waar in het verleden zo vele oorlogen om zijn begonnen, en waar zovele soldaten hun leven voor hebben gegeven!

“VRIJHEID”!

Eenmaal “gechipt” is er geen weg terug meer!

U bent gewaarschuwd voor “Big Brother” die over uw schouders meekijkt naar elke beweging die u maakt, elke aankoop die u doet, elke kilometer die u aflegt en elk contact die u met uw medemens heeft gehad!

Rfid en Verichip 000113 big brother en overbodig kassa personeel

En dan nog wat…

Mocht U besluiten zich te laten chippen, realiseer u dan wel dat het uw schuld is dat ook mensen die zich niet willen laten chippen toch gedwongen worden zich te laten “chippen”!

U bent “medeplichtig” aan de invoering van regel- en wetgeving die de “PRIVACY & VRIJHEID” van uw medemens schenden!

Rfid-tags worden ook wel in verband gebracht met het symbool van “The Beast” oftewel 666 of 999.

Rfid en Verichip 000114 rfid verichip mark of the beast 666

“Holy Bible” chapter 13.16 & 13.17 APOCALYPSE:

13:16. And he shall make all, both little and great, rich and poor, freemen and bondmen, to have a character in their right hand or on their foreheads:

13:17. And that no man might buy or sell, but he that hath the character, or the name of the beast, or the number of his name.

http://www.newadvent.org/bible/rev013.htm

Niet om het één of ander , maar hier krijg ik toch echt de stuipen van!

Wel…

Er schijnen toch nog mensen te zijn die hun gezonde verstand schijnen te kunnen gebruiken…

WISCONSIN BANS FORCED HUMAN RFID CHIPPING

Groundbreaking Law Spotlights Opposition to VeriChip

Wisconsin’s new law was introduced as Assembly Bill 290 by Representative Marlin D. Schneider (D) and was passed unanimously by both houses of the Wisconsin State Legislature. The law makes it illegal to require an individual to have a microchip implant and subjects a violator to a fine of up to $10,000 per day…

http://www.spychips.com/press-releases/verichip-wisconsin-ban.html

Liever arm & vrij…

Dan een slaaf van de kapitalistische maatschappij!